Makron upalio plamen na grobu Neznanog vojnika

Predsednik Francuske Emanuel Makron simbolično je ponovo zapalio plamen na grobu Neznanog vojnika ispod Trijumfalne kapije u Parizu, povodom 104. godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu.
On je položio venac i ispred statue Žorža Klemansoa na Jelisejskim poljima, a zatim izvršio smotru vojske na trgu Šarl de Gol i pročitao imena vojnika koji su poginuli za Francusku u proteklih godinu dana.

Predsednika su na svečanosti dočekali premijerka Elizabet Born, ministri i državni sekretari, a prisustvovali su i bivši predsednik Nikola Sarkozi, zvaničnici Skupštine Francuske i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

Posle ručka u Jelisejskoj palati sa zvaničnicima, Makron će popodne učestvovati na Pariskom forumu o miru koji će biti završen večerom u Jelisejskoj palati, preneli su francuski mediji.

  • zztop

    11.11.2022 20:16
    A i francuzi se imaju čega sećati , napoleon ko i hitler poražen , u prvom ratu kao probili solunski front,u drugom ratu oslobodili ih saveznici nakon dana D i iskrcavanja...
  • Ratnik

    11.11.2022 17:49
    Politicari ne bi trebali da pale plamen na grobovima vojnika,zbog politicara su ti vojnici i poginuli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.