Oskarovac proglašen krivim za silovanje: Mora da plati 7,5 miliona dolara

Njujorška porota proglasila je Oskarom nagrađenog scenaristu i reditelja Pola Hadžisa odgovornim za silovanje publicistkinje u njegovom stanu na Menhetnu 2013. godine.
Naloženo mu je mu da plati 7,5 miliona dolara odštete u građanskom postupku.
Presuda je doneta nakon 15-odnevnog suđenja na državnom sudu na Menhetnu. Tužiteljka Hejli Brist navela je u tužbi iz 2017. da ju je Hadžis, poznat po scenarijima za filmove "Devojka od milion dolara" i "Fatalna nesreća", silovao nakon što ju je prisilio da mu se pridruži u njegovom stanu nakon premijere filma.
Brist je jedna od četiri žene koje su javno optužile Hadžisa za nedolično seksualno ponašanje. Hadžis je negirao optužbe.
 
"Pravda je danas zadovoljena", rekao je advokat Hejli Brist. "Tako smo ponosni na Hejli. Ovo je velika pobeda za nju i za celi #MeToo pokret", dodao je.
 
Hadžisova advokatica rekla je da suđenje nije bilo pošteno jer je sudija dopustio izjave drugih žena koje su optužile Hadžisa, ali nikada nisu preduzele ništa protiv njega. "Upotrebili su ovo da iskrive istinu, ubiju lik gospodina Hadžisa, oslikaju ga kao čudovište i koriste strategiju ‘gde ima dima, ima i vatre'", rekla je advokatica.
 
U junu su Hadžisa uhapsile italijanske vlasti i držale ga u pritvoru više od dve nedelje pod optužbom za seksualno zlostavljanje i nanošenje teških povreda. Hadžis je odbacio te optužbe.
  • 696

    13.11.2022 07:55
    Loš scenario
    Bankrotiraće, ako već nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet