Rusija zabranila ulazak Bajdenovoj braći i sestri

Ruske vlasti saopštile su da su zabranile ulazak na tlo Rusije grupi od 200 Amerikanaca, među kojima su dva brata i sestra predsednika SAD Džozefa Bajdena kao i njegova portparolka Karin Žan-Pjer.
Rusija zabranila ulazak Bajdenovoj braći i sestri
Foto: Pixabay

Ta zabrana je odgovor na američke sankcije ranije uvedene Rusiji.

"Odluka je doneta kao odgovor na sankcije Bajdenove administracije, ne samo protiv ruskih zvaničnika, već i svih onih koji se iz ovog ili onog razloga ne sviđaju Vašingtonu", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Na spisku su Džejms Brajan Bajden i Frensis Vilijam Bajden, dva brata predsednika SAD, kao i sestra Valeri Bajden Ovens.
 
Na listi je i senator Vermonta Berni Sanders, koji je oštro kritikovao rusku ofanzivu u Ukrajini, kao i razne političke ličnosti i članovi američke administracije.
 
Ruske vlasti ih optužuju za umešanost u promovisanje kampanje protiv Rusa kao i za podršku ukrajinskim vlastima.
 
Rusija je krajem juna zabranila ulazak Bajdenovoj supruzi i ćerki, jer su američke vlasti uvele zabrane ulaska članovima porodice ruskog predsednika Vladimira Putina. Ta zabrana se odnosi na dve Putinove ćerke i samog predsednika Rusije.
 
Bajdenu je od ranije zabranjen ulazak u Rusiju.
  • BoeserWolf

    14.11.2022 22:33
    mora da su se potresli
  • pera

    12.11.2022 18:25
    da ne prebegnu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet