Hrvatski vojnik novčano kažnjen zbog: Boško Obradović je normalan, homoseksualci su nakaze

Vojnik (31) sa područja Zagreba proglašen je krivim i osuđen zbog vređanja pripadnika LGBT zajednice na Fejsbuku, nazivajući ih "nakazama".
Hrvatski vojnik novčano kažnjen zbog: Boško Obradović je normalan, homoseksualci su nakaze
Foto: Pixabay
Prema presudi koju je objavila Danica.hr, on je u julu na svom Fejsbuk profilu podelio sadržaj govora Boška Obradovića iz Skupštine Srbije o "LGTB lobijima" i prokomentarisao da je Obradović "normalan", da su hrvatski političari "pederoljupci" i homoseksualci "nakaze".
On je na sudu rekao da ne misli ni na koga posebno, samo na to da su "ti ljudi" zaštićeni zakonima i da su zaštićeni "kao beli medvedi" i da se reč "nakaze" odnosi na homoseksualce.
"Time je, u cilju stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na osnovu razlike u rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji, povredio dostojanstvo građana, čime je počinio povredu iz Zakona o suzbijanju diskriminacije", navodi se u presudi na koju se poziva Index.hr.
 
Sudija ga je osudio na kaznu do 30.000 kuna, a mora da plati i 1.500 kuna za troškove prekršajnog postupka. 
 
Protiv njega je optužnicu podigla vojna policija Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. 
 
Presuda je konačna i na nju se može uložiti žalba.
  • pismen

    14.11.2022 12:25
    ma da...
    svaka cast hrvatskom pravosudju, kako su samo vodili slucajeve ubistva porodice Zec, i sve ostale ratne zlocine, ma milina...
  • lepo

    13.11.2022 13:57
    Ako Srbija nema zakon i sudstvo, lepo da je barem Hrvatska ima
  • BoeserWolf

    13.11.2022 13:11
    svaka čast hr pravosuđu

    oni i političare osude, a mi ih ni ne optužimo vec im damo unapređenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet