Hrvatski vojnik novčano kažnjen zbog: Boško Obradović je normalan, homoseksualci su nakaze

Vojnik (31) sa područja Zagreba proglašen je krivim i osuđen zbog vređanja pripadnika LGBT zajednice na Fejsbuku, nazivajući ih "nakazama".
Hrvatski vojnik novčano kažnjen zbog: Boško Obradović je normalan, homoseksualci su nakaze
Foto: Pixabay
Prema presudi koju je objavila Danica.hr, on je u julu na svom Fejsbuk profilu podelio sadržaj govora Boška Obradovića iz Skupštine Srbije o "LGTB lobijima" i prokomentarisao da je Obradović "normalan", da su hrvatski političari "pederoljupci" i homoseksualci "nakaze".
On je na sudu rekao da ne misli ni na koga posebno, samo na to da su "ti ljudi" zaštićeni zakonima i da su zaštićeni "kao beli medvedi" i da se reč "nakaze" odnosi na homoseksualce.
"Time je, u cilju stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na osnovu razlike u rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji, povredio dostojanstvo građana, čime je počinio povredu iz Zakona o suzbijanju diskriminacije", navodi se u presudi na koju se poziva Index.hr.
 
Sudija ga je osudio na kaznu do 30.000 kuna, a mora da plati i 1.500 kuna za troškove prekršajnog postupka. 
 
Protiv njega je optužnicu podigla vojna policija Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. 
 
Presuda je konačna i na nju se može uložiti žalba.
  • pismen

    14.11.2022 12:25
    ma da...
    svaka cast hrvatskom pravosudju, kako su samo vodili slucajeve ubistva porodice Zec, i sve ostale ratne zlocine, ma milina...
  • lepo

    13.11.2022 13:57
    Ako Srbija nema zakon i sudstvo, lepo da je barem Hrvatska ima
  • BoeserWolf

    13.11.2022 13:11
    svaka čast hr pravosuđu

    oni i političare osude, a mi ih ni ne optužimo vec im damo unapređenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.