Turska zabranila prikazivanje snimaka eksplozije u Istanbulu

Turske vlasti zabranile su medijima da otkrivaju informacije u vezi sa istragom o eksploziji u Istanbulu i da se pozivaju na nezvanične izvore, već moraju da citiraju samo zvanična saopštenja.
Turski medijski regulator uveo je privremenu zabranu prikazivanja snimaka trenutka eksplozije, kao i njenih posledica.

"Medijski servisi moraju da poštuju principe distribucije informacija kako je to naznačeno zakonom i da izbegavaju objavljivanje sadržaja koji mogu da izazovu strah, paniku i nerede u društvu ili mogu da posluže terorističkim organizacijama", saopštio je Vrhovni savet za radio i televiziju.

Dok traje zabrana, mediji ne mogu uživo da prenose ili da se javljaju sa lica mesta, otkrivaju informacije u vezi sa istragom, objavljuju fotografije i video snimke na kojima se vide ranjene ili ubijene osobe.
 
Najmanje šest ljudi je poginulo, a 53 je povređeno u eksploziji u centru Istanbula, a preliminarni podaci ukazuju da je reč o terorističkom napadu, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
 
Eksplozija se dogodila na aveniji Istiklal, popularnom istanbulskom šetalištu prepunom turista, na kojem se nalazi veliki broj prodavnica i restorana.
  • V5

    14.11.2022 07:27
    Druga zemlja, drugi običaji
    Kod nas bi vođa sve prikazao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Sve osim spornih 2 minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet