Republikanci osvojili većinu u Predstavničkom domu

Republikanska partija obezbedila je većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa sa osvojenih 218 mesta.
Oni će u naredne dve godine imati priliku da upravljaju donjim domom kongresa, dok je većinu u Senatu ili gornjem domu obezbedila Demokratska partija predvođena predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, prenose agencije.
Predviđa se da će republikanci osvojiti između 218 i 223 mesta u Predstavničkom domu od 435 mesta, prenosi Rojters.
S obzirom da se glasovi nekih izbornih jedinica još broje, konačni rezultati možda nece biti proglašeni još par nedelja.
 
Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je republikancima na obezbeđivanju većine u Predstavničkom domu američkog Kongresa i istakao da će sarađivati sa svima za dobrobit Amerikanaca.
 
"Američki narod želi da radimo za njih. Radiću sa svakim - republikancem ili demokratom - ko je spreman da radi sa mnom kako bi građanima pružio rezultate", naveo je Bajden u saopštenju koje je objavila Bela kuća, prenosi Rojters.
 
Predstavnik republikanaca, kongresmen Majkl Mekaul, izjavio je za Rojters da će njegova partija iskoristiti većinu u Predstavničkom domu Kongresa kako bi intenzivirali fokus Vašingtona na Kinu, ali da će nastaviti da šalju pomoć Ukrajini u njegovoj borbi sa Rusijom.
  • Allfather

    17.11.2022 12:00
    Trampeeee pravdee ee tiii štooo spaaaseee, oood prooopaaastii dooosad naaas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.