Nemačka studentima daje 200 evra za grejanje

Nemačka vlada donela je odluku o isplati 200 ecra jednokratne pomoći za ublažavanje posledica rasta cena energenata studentima i polaznicima strukovnih škola.
Nemačka studentima daje 200 evra za grejanje
Foto: Pixabay
Od ove mere, koja je deo paketa pomoći građanima Nemačke kojim bi trebalo da budu ublažene finansijske posledice poskupljenja energenata, posebno gasa, trebalo bi da profitira oko 3,4 miliona studenata i polaznika strukovnih škola u Nemačkoj.
Zahtev za isplatu studenti mogu podneti na posebnoj internet stranici, a uslov je da su 1. decembra ove godine upisani na neki od fakulteta u Nemačkoj i da imaju regulisani boravak u ovoj zemlji.
Studentima slabijeg materijalnog stanja koji se nalaze u programu državnog kreditiranja studija, već je, dodatno uz ovih 200 evra, predviđeno i 575 evra pomoći za porasle troškove grejanja.
 
Zaposleni i penzioneri će u sklopu paketa pomoći dobiti po 300 ecra. Paket pomoći predviđa i preuzimanje računa gasa za decembar i uvođenje gornje granice cene gasa od marta sledeće godine. Za ukupno tri paketa pomoći savezne vlade koji bi građanima trebalo da ublaže finansijske posledice znatnog povećanja cena energenata izdvojeno je preko 300 milijardi evra.
  • Bodidarma

    21.11.2022 14:40
    dosta
    To im je dosta za koje piće i kondome, kada si student tako se greje....


  • Yiko

    21.11.2022 08:32
    malo je
    Nas Aca nasim studentima, bakama i dekama dao mnogo vise. Pa sad ti vidi ko je bogatiji. Ma kakva bre Alemanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet