U Kini se zatvara grad sa šest miliona ljudi

Vlasti grada Džengdžoua, u centralnoj kineskoj provinciji Henan, naredile su restrikcije i zatvaranje šest miliona ljudi posle novih slučajeva kovida19.
U Kini se zatvara grad sa šest miliona ljudi
Foto: Beta/AP
Vlasti su naredile veliku kampanju skrininga u nekoliko gradskih četvrti. 
Stanovnicima centra grada nije dozvoljeno da napuštaju to područje bez negativnog PCR testa i dozvole lokalnih vlasti. Savetuje im se i da ne napuštaju svoje domove.
Mere se odnose na polovinu stanovnika Džengdžoua, ali ne pokrivaju područje fabrike Ajfona, gde su ograničenja za radnike već na snazi.
 
Demonstracije zaposlenih izbile su juče u velikom industrijskom kompleksu "Ajfon siti", gde je zaposleno oko 200.000 ljudi, od kojih većina tu i stanuje. Radnici su protestovali oko spornih ugovora i kovid kontrola.
 
Suočeni sa porastom slučajeva zaraze poslednjih meseci, pojedini radnici su pobegli krajem prošlog meseca, žaleći se na haos koji vlada u kompleksu.
 
Ministarstvo zdravlja objavilo je danas novi rekord po broju pozitivnih na kovid19 u 24 sata. Registrovano je 31.444 slučajeva zaraze, uključujući 27.517 asimptomatskih. Ovaj broj premašuje prethodni rekord (29.317) zabeležen sredinom aprila, kada su vlasti Šangaja uvele restrikcije.
  • Kina

    24.11.2022 11:55
    Ostaje najveća laboratorija sa svojim zamorčićima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet