Talibani zaradili milione od gradnje stadiona u Kataru

U izgradnji stadiona u Kataru učestvovali su i Talibani koji su od toga, kako se tvrdi, dobro profitirali, piše engleski Telegraf.
Talibani zaradili milione od gradnje stadiona u Kataru
Foto: 021.rs
Kako navodi ovaj list, pozivajući se na neimenovani dobro obavešteni izvor, od novca koji su dobili da bi pristali na mirovne pregovore, Talibani su kupili mehanizaciju koja se inače koristi za izgradnju stadiona, prenosi N1.

Zatim su te mašine iznajmljivali Kataru, a cena je bila i po 10.000 dolara mesečno po mašini.

"Talibanima je turnir bio zlatna koka. Neki od njih su iznajmljivali i po šest ili deset mašina, a zarađivali su i do 10.000 po mašini mesečno tokom celog trajanja izgradnje stadiona“, naveo je izvor Telegrafa.
 
Katar je bio mesto na kome su vođeni mirovni pregovori.
 
"Javna je tajna u Ambasadi Avganistana u Dohi da su članovi pregovaračkog tima Talibana dobili novac od Katara i da su ga uložili u opremu za izgradnju stadiona. Čak su koristili svoju mrežu da od ljudi iz Avganistana skupljaju donacije i obećavali ljudima deo zarade od izgradnje stadiona“, rekao je izvor britanskog lista.
  • Toša

    26.11.2022 23:40
    I ovaj naš taliban oće da zaradi milione, od gradnje stadiona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet