Nasilje u Briselu posle pobede Maroka

Posle pobede Maroka u utakmici protiv Belgije na Svetskom prvenstvu u Kataru, došlo je do nasilja u Briselu, saopštila je belgijska policija.

Policija navodi da je nekoliko desetina ljudi izašlo na ulice i napalo pripadnike snaga reda.

"Još pre završetka utakmice, nekoliko desetina ljudi, među kojima neki sa kapuljačama, izašlo je u centar Brisela tražeći obračun sa policijom čime su ugrožavali javni red i bezbednost", dodala je policija.
Okupljeni su koristili pirotehnička sredstva, motke i bacali kamenice na policiju, a zapalili su i jedan semafor.
 
Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.
 
 
Gradske vlasti Brisela su uputile pojačanje od oko 100 policajaca i pozvale stanovništvo da izbegava neke delove glavnog grada Belgije.
  • Ssy

    28.11.2022 17:11
    @ Morona
    Nije u ptanju mržnja prema sopstvenom narodu već osuda slepila i nadobudnosti onih koji pljuju po drugima a ne vide šta se događa u njihovoj nebeskoj Srbiji. Takvi nisu za obožavanje.
  • Morona

    28.11.2022 08:57
    Srbomrzci
    Primećuje li još ko da su većina odobrenih komentara na portalima u stilu mržnje prema svom narodu? Je l to normalno ?
  • R49

    28.11.2022 07:20
    @ ns i mile
    Ne civilizovana je Srbija gde protivnike vlasti biju gumenim čekićima (da ih ne povrede), a strani navijači mogu biti i ubijeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.