Francuska daje Ukrajini kredit od 100 miliona evra, prethodno već dala 300 miliona evra

Francuska će odobriti zajam od 100 miliona evra kako bi pritekla u pomoć Ukrajini, saopštilo je francusko ministarstvo ekonomije i privrede.
Francuska daje Ukrajini kredit od 100 miliona evra, prethodno već dala 300 miliona evra
Foto: Pixabay
Ta finansijska pomoć će biti dodeljena pored kredita od 300 miliona evra odobrenog u martu.
"Finansijska pomoć Ukrajini igra ključnu ulogu u podršci ekonomskoj stabilnosti zemlje i kontinuitetu javnih usluga", navelo je francusko ministarstvo i dodalo da to takođe doprinosi održavanju u funkciji osnovnih infrastruktura.
Rusija je početkom oktobra započela kampanju raketnih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Prema podacima ukrajinske vlade, oštećeno je izmedju 25 i 30 odsto infrastrukture.
 
Pored finansijske podrške, Francuska isporučuje odbrambenu opremu Ukrajini, koja se suočava sa ruskom invazijom započetom 24. februara.
  • Goran

    30.11.2022 09:28
    Mogli su pokloniti. Kredit nije pomoć...
    Uzece im zemlju bez ispaljenog metka...
    Urajinci sa jedne strane ratuju sa Rusima, a sa druge ce im ovi muckovi uzeti zemlju bez rata...
  • Nenad

    29.11.2022 22:00
    Koji su uslovi?
    Ili pomoć ili nova kolonizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.