Ministar za ljudska prava i izbeglice BiH uhapšen zbog korupcije i nepotizma

Ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara BiH Miloš Lučić (DNS) uhapšen je na području Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Lučića (36) su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a Tužilaštvo BiH tereti ga za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, korupciju i nepotizam.
Istragom su prikupljeni dokazi da je Lučić trošio sredstva namenjena za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlašćenih osoba, vršio zoupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom, istakli su iz Tužilaštva BiH.
SIPA je u aprilu ove godine u akciji "Dijamant" uhapsila Lučićevog pratioca Miloša Nikolića, zbog prodaje droge.
 
Nikolić je tada uhvaćen u prodaji deset kilograma spida.
  • Realista

    06.12.2022 13:32
    Divan čovjek
    Altruista..kao i svaki političar na Balkanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet