Trampova firma osuđena za proneveru

Porodična firma bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa "Trump Organization" proglašena je krivom za finansijsku i fiskalnu proneveru na kraju suđenja u Njujorku.
Trampova firma osuđena za proneveru
Foto: Beta/AP
Bivšem američkom predsedniku Trampu nije suđeno u ovom procesu.
Porota koja se povukla u ponedeljak da razmatra presudu posle više od mesec dana suđenja, proglasila je "Trump Organization" i "Trump Payroll Corporation" krivim po svim tačkama optužnice, napisao je na svom Tviteru tužilac Alvin Breg.
Očekuje se da će se kompanija suočiti s kaznom od oko 1,6 miliona dolara, a takođe bi se mogla suočiti s poteškoćama u osiguravanju zajmova i finansiranja u budućnosti. Tramp je o suđenju rekao da je politički motivisano.  
 
Tramp i njegovo troje najstarije dece suočeni su sa zasebnom građanskom parnicom koju je pokrenuo državni tužilac Njujorka, a koja bi im mogla zabraniti poslovanje u toj saveznoj državi.
  • Samo pitam

    07.12.2022 09:03
    Koja firma, ona što je sedela tamo sa strane u klupici ... ?
  • Dragan

    07.12.2022 08:37
    Ah
    Stiže nova optužnica za njegove reči o američkom ustavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.