Bajdenov rad podržava 43 odsto Amerikanaca

Način na koji predsednik SAD Džozef Bajden obavlja funkciju podržava 43 odsto odraslih Amerikanaca, dok 55 odsto ne odobrava, pokazalo je najnovije istraživanje.
Bajdenov rad podržava 43 odsto Amerikanaca
Foto: Pixabay
Istraživanje agencije Asošiejted pres i Centra za istraživanje javnog mnjenja Nork (NORC) pokazalo je da Bajdenov rad odobrava 77 odsto pristalica njegove Demokratske stranke i svega 10 odsto republikanaca.
Bajdenov rejting je sličan onom iz oktobra, a viši je nego letos. Ipak, Bajdenov rejting je niži nego pre godinu dana, kada je njegov rad podržavalo 48 odsto odraslih Amerikanaca, i znatno lošiji nego u februaru prošle godine, kada je imao podršku 60 odsto birača.
Najnovije istraživanje, sprovedeno početkom decembra, pokazalo je i da svega četvrtina ispitanika smatra da se zemlja kreće u pravom smeru ili da je ekonomija u dobrom stanju.
 
Da je ekonomija u lošem stanju smatra 90 odsto republikanaca i 60 odsto demokrata.
  • Samo pitam

    08.12.2022 21:57
    43 odsto od izašlih ili ukupnog broja birača ili 58,9% od izašlih 58,5% = 34,4%?
    Senilni deda je na pola izlapelog mandata popularniji od ovog našeg umišljenog manipulativnog egocentrika na samim pokradenim, ucenjenim, kupljenim, falsifikovanim izborima?
  • Allfather

    08.12.2022 20:33
    Tramp Tramp Tramp

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.