Mine plutaju Crnim morem od početka rata u Ukrajini

Rumunska mornarica izvela je kontrolisanu eksploziju pomorske mine koja se nasukala blizu njene obale Crnog mora, saopštilo je ministarstvo odbrane.
Mine plutaju Crnim morem od početka rata u Ukrajini
Foto: Pixabay (ilustracija)

Mine su počele da plutaju Crnim morem od kada je Rusija počela invaziju na Ukrajinu a rumunski, bugarski i turski vojni ronilački timovi su deaktivirali one koje stignu u njihove vode, prenosi Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da je mornaricu upozorio turski teretni brod o mini koja pluta oko 4,6 kilometara severno od rumunske crnomorske luke Konstanca.
Crno more je ključno za transport žitarica, nafte i naftnih derivata. Njegove vode dele Bugarska, Rumunija, Gruzija, Turska, Ukrajina i Rusija.
 
Ovo je četvrta koju je rumunska vojska deeaktivirala od marta ove godine.
 
Od početka rata u Ukrajini, 24. februara, Turska, Rumunija, Bugarska i Ukrajina uništile su oko 40 mina u vodama Crnog mora.
  • samosvesni građanin

    11.12.2022 08:54
    Eto na šta prebogata rusija troši svoj novac, na plutajuće mine,na tenkove,na raketne sistema,na borbene avione,na oklopna vozila,na kalašnjikove.Aman ljudi pa zar vam više nije dosta ogromnih teritorija i rudnih bogatstava,dokle će te više da ratujete za teritorije,proklete vam bile teritorije kada je i vaš narod počeo da bezi i da traži spas u drugim državama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet