Erdogan nagovestio da će se 2023. kandidovati za poslednji mandat

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da bi mogao da se kandiduje za predsednika 2023. godine i da bi mu to bio poslednji mandat.

Erdogan je rekao da bi, ukoliko pobedi na izborima, posle tog mandata "štafetu predao mladima".

Kako se približavaju predsednički i parlamentarni izbori, zakazani za jun 2023. godine, Erdogan, koji je na vlasti od 2003. i njegova konzervativna partija, Stranka pravde i razvoja (AKP), nadaju se da će zadržati vlast.
Međutim, turski predsednik mora da se suoči sa mnogim izazovima, uključujući inflaciju koja je dostigla 84,4 odsto.
 
Erdogan je u oktobru ponovio svoju dugogodišnju želju da pripremi novi Ustav, koji bi bio "demokratski, jednostavan i vizionarski".
 
Neki posmatrači smatraju to kao želju da se izmeni ograničenje od maksimalno dva predsednička mandata, kako je predviđeno tamošnjim Ustavom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.