Zbog pretnje uredniku Dnevnog avaza uhapšen brat osumnjičenog za ubistvo policajaca

Vlasti Kantona Sarajevo danas su zbog pretnje uredniku lista Dnevni avaz Miralemu Aščiću uhapsile Miroslava Macana sa Pala, čiji je brat optužen za ubistvo dva sarajevska policajca.
Zbog pretnje uredniku Dnevnog avaza uhapšen brat osumnjičenog za ubistvo policajaca
Foto: 021.rs
Macana su zbog pretnje Aščiću uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.
"Sad ja treba, da me naterate da uradim nešto što ne treba. Kažem ti da smanjiš malo. Izbacio si sliku mog brata svaki put. Ugrožavaš mene i moju porodicu", rekao je juče Macan uredniku Dnevnog avaza.
Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo saopštila je da se Macan nalazi u njenim prostorijama i da će o daljim potezima odlučiti kantonalno Tužilaštvo.
 
Miroslav Macan je brat Aleksandra Macana, optuženog za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje.
 
Tužilaštvo tereti Aleksandra Macana i još dvojicu optuženih da su ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, nakon što su ih policajci zatekli u krađi vozila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.