Vozio kamion unazad na autoputu, povređeno troje državljana Srbije

Troje državljana Srbije povređeno je u saobraćajoj nezgodi koja se dogodila u utorak uveče u blizini graničnog prelaza Bajakovo, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.
Vozio kamion unazad na autoputu, povređeno troje državljana Srbije
Foto: Pixabay
Jedna osoba je zadobila lakše, a dve teške povrede.
Udes se dogodio oko 20.45 na autoputu Zagreb-Beograd u blizini graničnog prelaza, kada se 30-godišnji državljanin Srbije, upravljajući teretnim i priključnim vozilom srpskih registracija, kretao unazad iako je to na autoputu zabranjeno.
Tada je naišao automobil srpskih registracija kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije, koji nije prilagodio brzinu smanjenoj vidljivosti zbog guste magle i gustoći saobraćaja.
 
Da bi izbegao udar u priključno vozilo, 54-godišnjak je naglo skrenuo udesno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi i udario u priključno vozilo drugog teretnog vozila koje je u koloni teretnih vozila zaustavio takođe državljanin Srbije (44).
 
U sudaru je vozač automobila lakše povređen, a putnici u tom vozilu (48 i 49 godina), oboje državljani Srbije, teško su povređeni.
 
Policija će protiv oba vozača, 30-godišnjaka i 54-godišnjaka, podneti krivične prijave zbog izazivanja saobraćajke.

Teme

udesi
  • g pen

    22.12.2022 07:01
    Srpska posla.
  • Magla i u rikverc

    21.12.2022 21:50
    Ali magla i ti ides sleperom u rikverc! Vrh!
    Inace dugo godina vozim nasim autoputevima i ono sto sam naucio je da se uz petlje OTVORI CETVORO OCIJU!
    Tu su redovna stajanja da "neko udje ili izadje"?!?! posto je ocigledno jako tesko iskljuciti se sa autoputa, ostaviti neku osobu pa se isto tako ukljuciti.
    Pored redovnih stajanja radi ulaska i izlaska iz auta na sred autoputa cesta je pojava VOZNJE U RIKVERC KAD SE "PROMASI ISKLJUCENJE"! Pa majku mu poljubim odes pravo jos 10-ak km i okrenes se na sledecoj petlji pa lepo izadjes gde si hteo.
    Ali ne! Lakse je u rikverc?!?!?!
    To je posebno izrazeno na NS obilaznici gde se malo malo neko vraca u rikverc.

    Jos jedan savet-ako idete za Madjarsku ne cekajte da sipate gorivo na poslednjoj MOL pumpi pred prelaz na Horgosu.
    Tu em je kolona slepera jos od petlje Horgos em je izlaz sa pumpe na autoput KONSTANTNO BLOKIRAN SLEPERIMA KOJI, U DVE KOLONE, NA KVARNO HOCE DA SE UKLJUCE U RED A NEMAJU GDE.
  • Laloš

    21.12.2022 19:59
    Zašto kamioni stoje u zaustavnoj traci? Čekaju na graničnom prelazu? Ne može u zaustavnoj traci! Pre mesec dana je momak iz Holandije poginuo na Horgošu jer je udario u kamion koji je čekao granicu više od kilometra od graničnog prelaza. Za ovo je kriva država jer nije obezbedila uslove za bezbedan saobraćaj u pograničnom području.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet