Hiljadita konferencija predsednika Meksika, obraća se svakog radnog dana

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador održao je hiljaditu dnevnu konferenciju za novinare.

Od kada je stupio na dužnost u decembru 2018. godine, prvi levičarski predsednik Meksika odgovarao je na pitanja novinara do 180 minuta svakog jutra od ponedeljka do petka, preneo je AFP.

Lopez Obrador (69) ne govori samo o dnevnim novostima iz Nacionalne palate, već često pravi istorijske digresije i napada svoje protivnike i novinare.

Meksički predsednik je, čak, uveo segment "laži sedmice" u kojem njegova administracija raskirnkava ono što smatra lažnim vestima.
 
"Ovakve konferencije za novinare neuporedive su sa bilo čim u savremenoj istoriji", izjavio je pisac i novinar Pedro Miguel.
 
Lopez Obrador, koji u anketama ima podršku oko 60 odsto građana, osmislio je ova obraćanja kao "kanal za komunikaciju", pošto vlada nema svoju medijsku platformu.
  • Pika

    24.12.2022 10:44
    Ovaj nas ako vidi
    ....
  • NS boy

    24.12.2022 10:38
    Pa nisam...
    ... ni znao da živim u Meksiku.
  • Cubi

    24.12.2022 10:13
    Tvoje lice zvuci poznato

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet