VIDEO: Bend "Pusi Rajot" u novom spotu poziva na okončanje invazije na Ukrajinu

Članice feminističke grupe Pusi Rajot objavile su svoj najnoviji antiratni muzički video sa snimcima najmučnijih scena ruske invazije na Ukrajinu.

Ove subote rat je ušao u 10. mesec.

"Želimo da vičemo o ovom ratu što je moguće glasnije. Ne okreći leđa ratu. Moramo to zaustaviti", rekla je članica Pusi Rajota Olga Borisova u izjavi za Moskov tajms sredu, prenosi Nova.

Snimak pod nazivom "Mama, ne gledaj televiziju" poziva protiv vojne cenzure i represije u Rusiji i zalaže se za međunarodni tribunal protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i ruskih propagandista i vojnih zvaničnika koje Pusi Rajot optužuje za genocid nad Rusijom i ukrajinskim narodom.
 
"Želimo da se ljudi iz celog sveta ne okreću od ovih video snimaka, da se sete zločina koje Putin i njegova vojska čine već 10 meseci", rekla je Borisova.
 
"Putinovo carstvo mora da umre", dodala je ona.
 
Posebno je upečatljiv završni kadar u kojem jedna od članica grupe mokri po portretu Vladimira Putina.
 
 
Bend je na turneji po Evropi sa svojom emisijom Rajot Dejs nakon što je Putin pokrenuo vojnu invaziju na Ukrajinu 24. februara, koju Kremlj naziva "specijalnom vojnom operacijom".
 
Turneja prikuplja novac za Ukrajinu, kao i za dečju bolnicu Okmatdit u Kijevu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.