Abazović: Percepcija o uticaju Vučića u Crnoj Gori precenjena, ali ima vrhunsku PR strategiju

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da su neozbiljne ocene da predsednik Srbije upravlja bilo čim u Crnoj Gori.

Dodao je da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa drugim zvaničnicima u regionu, korektan i prijateljski.

"Mene stalno napadaju da Vučić nečim ovde upravlja, ja takve stvari odbacujem, smatram ih neozbiljnim. Moj odnos sa Vučićem je vrlo korektan, prijateljski. Moj odnos sa drugim ljudima u regionu je isto takav. Sa nekim baš prijateljski, sa nekima korektan, ali ni sa jednim premijerom ili predsednikom u regionu ne postoji nikakav zastoj u komunikaciji", kazao je on u intervjuu VIjestima.

Abazović je dodao da je obaveza premijera Crne Gore, ko god on bio, da baštini dobre odnose sa ljudima koji su u regionu, i kako je rekao drago mu je da sa Vučićem, sa premijerom Albanije, Kosova i sa predsedavajućim Veća BiH ima odnose koje bi trebalo da ima svaki premijer Crne Gore.
 
"Da li se nama sviđa neka politička opcija u regionu, to nije naše pitanje i pitanje za naše građane. Mi imamo suverenu vlast, poštujemo druge na isto takav način i to je to. Sva ta priča u vezi sa Vučićem mislim da je u kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na mene lično", kazao je on.
 
Kako je dodao, percepcija o uticaju Aleksandra Vučića u Crnoj Gori je precenjena.
 
"Ako neko hoće da kaže da mi sa Republikom Srbijom treba da imamo loše odnose, samo zato što to ne odgovara Milu Đukanoviću, ja to ne prihvatam kao dobru stvar za Crnu Goru", kazao je on.
 
Na tvrdnje da njegova PR strategija podseća na onu koju Vučić promoviše u kontinuitetu u Srbiji, Abazović je kazao da to "nema veze s mozgom".
 
"Jer je njegova PR strategija, po mom skromnom sudu, vrhunska, a mi smo baš daleko od nečega što bi bila vrhunska PR strategija. To je neki moj odgovor u jednom šaljivom tonu", kazao je on.
  • sjutra

    02.01.2023 14:28
    Pišem "Abazović", čitam "Brnabić".
  • /

    02.01.2023 12:20
    /
    evo ga jos jedan pinokio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet