Bivši pripadnik Armije BiH osumnjičen za ratni zločin nad Srbima izvršio samoubistvo

Bivši pripadnik Armije BiH Muriz Hadžiahmetović iz Goražda, koji je nedavno uhapšen zbog sumnji da je počinio ratni zločin nad Srbima u Foči, izvršio je samoubistvo.
Bivši pripadnik Armije BiH osumnjičen za ratni zločin nad Srbima izvršio samoubistvo
Foto: Pixabay (ilustracija)

Policijskoj stanici Goražde je prijavljen njegov nestanak, a nekoliko sati posle je policija pronašla beživotno telo Hadžiahmetovića.

Pripadnici sektora kriminalističke policije naveli su da tragovi upućuju da je samoubistvo počinjeno iz vatrenog oružja.

Muriz Hadžiahmetović, koji je dobitnik najvećeg ratnog priznanja Armije BiH "Zlatni ljiljan", jedan je od šest bivših pripadnika Armije BiH iz Goražda, koje je SIPA uhapsila 13. decembra na području Sarajeva i Goražda.
 
Oni su posle saslušanja ubrzo pušteni na slobodu.
 
Osumnjičeni su da su kao pripadnici Višegradske brigade Armije BiH u selu Jošanica kod Foče decembra 1992. godine počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti, uglavnom civilima.
 
Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) ranije je objavila da je na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, u Jošanici ubijeno 56 osoba srpske nacionalnosti, među kojima i troje dece – dvoipogodišnja Danka, desetogodišnja Dragana i sedmogodišnji Dražen.
  • SRB IN

    02.01.2023 23:08
    Nezgodan svedok
    Naživeo se zločinac. Takvi nemaju savest. Neko od njegovih ga je sredio...
  • Lenka

    02.01.2023 21:49
    Savest je najgori sudija.
  • mns

    02.01.2023 20:02
    eto
    časno je umro... za svoj deo otadžbine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet