U sukobu izraelske vojske i Palestinaca stradao petnaestogodišnjak

Izraelski vojnici ubili su danas jednog petnaestogodišnjeg palestinskog dečka u sukobima kraj Vitlejema na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Kako je navedeno Adam Esam Šaker Ajad je pogođen metkom u grudi tokom izraelske vojne racije u izbegličkom logoru Dehejšeh, preneli su izraelski mediji.

Sukobi su izbili kada izraelske snage ušle u logor. Palestinci su bacali eksploziv, molotovljeve koktele i kamenice na vojnike, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se dodaje da su vojnici i granični policajci pucali na Palestince, a palestinski mediji su javili da je najmanje jedna osoba uhapšena u logoru.
 
Telo poginulog dečaka je uvijeno u zastavu Narodnog fronta za oslobođenje Palestine uoči sharane, što nagoveštava moguću povezanost sa tom ekstremističkom organizacijom, javljaju izraelski mediji.
 
Ajad je treći Palestinac koga su ubile izraelske snage od 1. januara.
 
U ponedeljak su ubijena dva naoružana Palestinca u sukobu sa vojnicima na severu Zapadne obale.
 
Napetost je pojačana u regionu u proteklim mesecima jer su učestale izraelske racije posle niza palestinskih napada u Izraelu.
 
Rano jutros je širom Zapadne obale uhapšeno 13 traženih Palestinaca i oduzeto nelegalno oružje. Sukoba je bilo i u palestinskom gradu Dženinu.
Izraelska vojska je jutros takođe pripremila rušenje dve kuće osumnjičenog ekstremiste, u Ramali i u istočnom Jerusalimu.
 
One pripadaju Eslamu Frukhu za koga se sumnja da je povezan s organizacijom Islamska država, a optužen je za smrtonosni bombaški napad u Jerusalimu u novembru.
 
Frukh (26), stanovnik Izraela, je navodno podmetnuo bombe na dve autobuske stanice kraj ulaza u Jerusalim. U eksplozijama su ubijene dve osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet