Ukrajina granatirala Donjeck tačno na početku ruskog jednostranog božićnog primirja

Ukrajinske snage su danas granatirale Donjeck tačno u podne po moskovskom vremenu, u istom trenutku kada je trebalo da počne jednostrano proglašeno božićno primirje.
Ukrajina granatirala Donjeck tačno na početku ruskog jednostranog božićnog primirja
Foto: Beta/AP
Ovo primirje je 5. januara naredio Kremlj, prenosi TASS.

"Ispaljeno je šest projektila kalibra 155 milimetara iz oružja kojim je Ukrajinu snabdeo NATO", saopštio je Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio da se uvede prekid vatre duž cele linije borbenog dejstva u zoni takozvane specijalne vojne operacije od 6. januara u 12.00 sati moskovskog vremena do 7. januara u 24.00 sata zbog obeležavanja Božića.

  • @salajka

    06.01.2023 19:55
    Bolje 1000 naroda i zarobljenih drzava, bede i siromastva koji su to postali dobrovoljno, svojom voljom nego 1 narod/drzava stvorena na silu, makar bila najjaca i najbolja na svetu
  • @SLK

    06.01.2023 17:08
    Moj sinko da proveo neko vreme u rovu i blatu kao i ti siroti ljudi sa obe strane, ne bi tako bio oštar na stavovima. Ja sam dovoljno puta jeo iz manjerke da znam šta je dosta...
  • @slk

    06.01.2023 16:39
    Kako je fašista onaj kome su upali u kuću i koji se brani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet