Kineska društvena mreža ukinula više od 1.000 naloga zbog kritikovanja vlasti

Popularna kineska društvena mreža suspendovala je ili ugasila više od 1.000 naloga korisnika koji su kritikovali poteze vlade na suzbijanju zaraze korona virusom.
Kineska društvena mreža ukinula više od 1.000 naloga zbog kritikovanja vlasti
Foto: 021.rs
Društvena mreža Sina Weibo saopštila je da je zabeležila 12.854 kršenja pravila, uključujući napade na stručnjake, naučnike i medicinske radnike, i da je izdala privremene ili trajne zabrane za 1.120 naloga.
Vladajuća Komunistička partija Kine u velikoj meri se oslanjala na medicinare kako bi opravdala stroga ograničenja uvedena radi suzbijanja zaraze, uključujući zaključavanja, mere karantina i masovna testiranja.
 
 
Posle pritiska javnosti i protesta zbog oštrih mera, Kina je prošlog meseca ukinula gotovo sva takva ograničenja, što je dovelo do naglog rasta broja novozaraženih i prenapregnutosti zdravstvenog sistema.
 
Kineski komunisti ne dozvoljavaju direktnu kritiku vlasti i na snazi su stroga ograničenja slobode govora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet