Kina: Kamion se zaleteo u ožalošćene pred krematorijumom, 17 poginulih

Kamion se zaleteo u grupu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijumom u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a povređeno 22 osobe.
Kina: Kamion se zaleteo u ožalošćene pred krematorijumom, 17 poginulih
Foto: Pixabay (ilustracija)

Nesreća se dogodila nešto posle ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanchanga u pokrajini Jiangxi.

Novinska agencija Sinhua citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorijuma. 
Naime, oni su ostavljali sveće i hranu uz put, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sledeći dan pristupe krematorijumu.
 
Uzrok nesreće se istražuje, javila je Sinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.
 
U izveštajima lokalnih medija nije spomenuto da li je krematorijum bio posebno prometan zbog velikog talasa zaraze koji je preplavio Kinu.
 
Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obaveznog karantina, Kina je 7. decembra odustala od svoje stroge politike nulte stope kovida-19.
Od tada, najmnogoljudnija zemlja na svetu beleži brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od hroničnih bolesti.
 
Bolnice su prepune, krematorijumi rade neprekidno. Prema procenama, do sada je umrlo desetine hiljada ljudi. Peking je prestao da objavljuje brojke zaraženih.

Teme

kina

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet