Slabiji zemljotres u Zagrebu

Na području Zagreba večeras je registrovan zemljotres, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).
Slabiji zemljotres u Zagrebu
Foto: Pixabay
Potres je bio jačine 1,7 stepeni po Rihteru.

Kako prenosi Index.hr, epicentar zemljotresa je bio na Medvednici, na dubini od 3 kilometra.

Građani Zagreba su na stranicama EMSC naveli da su osetili potres.

  • Deks

    10.01.2023 01:17
    Ovaj zemljotres je bio dosta slab. Međutim prošlog četvrtka (05/01/23) desio se mnogo jači zemljotres, magnitude 3.4, u hrvatskom delu Baranje , s epicentrom kod Belog Manastira. Mađarska seizmološka observatorija je 03. januara registrovala i zemljotres magnitude 2.3 u Vojvodini, na granici sa Rumunijom, između Srpske Crnje i rumunskog Žombolja. A 24. decembra se desio sličan zemljotres u rumunskom delu Banata blizu naše granice, kod Jaše Tomića. S obzirom da su ovi zemljotresi od mnogo veće važnosti za naše građane, vojvođanski mediji bi trebalo da im posvete više pažnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet