Počelo suđenje mladiću koji je kralja Čarlsa gađao jajetom

Mladić optužen da je u decembru bacio jaje u pravcu kralja Čarlsa III u severnom delu Londona pojavio se juče pred britanskim pravosuđem.
Počelo suđenje mladiću koji je kralja Čarlsa gađao jajetom
Foto: Beta/AP
Hari Spartakus Mej (21) optužen je da je 6. decembra bacio jaje na monarha. Čarls III je tada bio u Lutonu da se sastane sa gradskim zvaničnicima, dobrotvornim organizacijama i poseti novi hram Sika.
Mladić se još nije izjasnio da li je kriv ili ne, a naredno ročište će biti u petak. Za sada se ne zna kakva mu kazna preti.
Čarls Treći, koji je u septembru nasledio kraljicu Elizabetu Drugu, mnogo je manje popularan od majke.
 
Jedan mladić od 23 godine uhapšen je početkom novembra u Jorku na severu Engleske takođe zbog bacanja jaja na kralja. Mladić, koji je pušten uz kauciju, tada je policiji rekao da je "Velika Britanija izgrađena krvlju robova", aludirajući na kolonijalnu prošlost zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet