Štrajkovi brojnih sektora potresaju Britaniju: Protest 100.000 radnika javnog sektora 1. februara

Britanski sindikat javnih i komercijalnih usluga saopštio je da će 100.000 njegovih članova u 124 državne ustanove stupiti u štrajk 1. februara zbog spora oko plata, penzija i sigurnosti posla.
Štrajkovi brojnih sektora potresaju Britaniju: Protest 100.000 radnika javnog sektora 1. februara
Foto: Beta/AP
Britanija je suočena sa talasom štrajkova različitih sektora, od zdravstvene zaštite i policije do železnice, jer rast plata ne uspeva da uhvati korak sa visokom inflacijom.
"Upozorili smo vladu da će spor eskalirati ako nas ne posluša, a mi držimo reč", rekao je generalni sekretar sindikata Mark Servotka.
On je rekao da će se danas sastati sa ministrom i da bi spor mogao da se reši ako se postigne dogovor o povećanju plata.
 
Juče je štrajkovalo više hiljada zaposlenih u zdravstvu, dok su u Škotskoj mnoge škole bile zatvorene zbog štrajka učitelja. 
  • Sabahudin

    12.01.2023 09:37
    Omerović
    Amerika i Engleska biće zemlja proleterska

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.