Načelnik generalštaba SAD: Teško izvodljivo da Rusi budu "isterani" iz Ukrajine ove godine

Načelnik združenog generalštaba vojske SAD general Mark Majli izjavio je da će rat u Ukrajini verovatno biti završen pregovorima, a ne na bojnom polju.
Načelnik generalštaba SAD: Teško izvodljivo da Rusi budu "isterani" iz Ukrajine ove godine
Foto: Beta/AP

On je ocenio da je sa vojne tačke gledišta veoma teško izvodljivo da Rusi budu "isterani" iz te zemlje tokom ove godine.

"Sa vojnog stanovišta, i dalje smatram da će veoma, veoma teško biti izvodljivo da se tokom ove godine ruske snage vojnim sredstvima isteraju sa svih okupiranih područja Ukrajine", rekao je Majli na konferenciji za novinare nakon sastanka Kontakt grupe za Ukrajinu u nemačkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn.
Kako prenosi Si-En-En (CNN), on je rekao da "ono što se može dogoditi jeste kontinuirana odbrana, stabilizacija fronta".
 
"Mislim da je to moguće uraditi. Mislim da će, u zavisnosti od isporuka sve ove (vojne) opreme i obuke (za njenu upotrenu), Ukrajinci biti u stanju da izvedu značajnu ofanzivnu operaciju", rekao je Majli.
 
Pre ovog sastanka, čija je tema vojna pomoć Ukrajini, Pentagon je najavio bezbednosni paket pomoći ovoj zemlji u vrednosti od 2,5 milijarde dolara.
 
Prvi put od početka rata, u paket su uključena oklopna vozila tipa Strajker, kao i borna kola tipa Bredli.
 
Ta vojna sredstva se mogu koristiti protiv potencijalnih ruskih ofanzivnih akcija na proleće.
  • Neko

    21.01.2023 10:22
    Ok, a sta ako general nije pogodio i ako njegovo dopremanje vojne pomoci izazove jos ostriju reakciju Rusa i vise poginulih nacista?!
    Da li ce snositi ppsledice lose procene??!!
  • Neša

    20.01.2023 22:49
    Bez pala*uđenja
    Rat će završiti kad Amerika istroši stare zalihe naoružanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.