Španske vlasti zaplenile tri tone kokaina na grčkom brodu

Španske vlasti zaplenile su tri tone kokaina, procenjene vrednosti od 180 miliona evra, na teretnom brodu grčke kompanije kod Kanarskih ostrva, prenosi grčki list Katimerini.
Španske vlasti zaplenile tri tone kokaina na grčkom brodu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Brod "Blume", jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sedištem u Grčkoj, presretnut je u utorak na 360 kilometara od luke Santa Krus de Tenerife.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja.
"Blum" je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.
 
Agenti španskog carinskog broda zaplenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife. Prema dostupnim informacijama, usledila je opsežna bezbednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.
 
Vrednost droge se procenjuje na 180 miliona evra. 

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.