Demonstrant koji je podigao noge na sto Nensi Pelosi proglašen krivim

Demonstrant koji je podigao noge na radni sto u kancelariji Nensi Pelosi, za vreme upada u američki Kapitol početkom januara 2021, proglašen je krivim i prete mu decenije robije.
Demonstrant koji je podigao noge na sto Nensi Pelosi proglašen krivim
Foto: Pixabay
Ričard Barnet iz Arkanzasa tom prilikom pozirao je pred kamerama, a kako navode zvaničnici, bio je naoružan pištoljem za omamljivanje i mogao je da naudi Pelosijevoj da se našla u kancelariji u trenutku upada, prenosi BBC.
On je iz kancelarije odneo kovertu adresiranu na Pelosi, a rekao je da je nije ukrao.
"'Ostavio sam 25 centi na stolu", rekao je Barnet, kojeg lokalni mediji opisuju kao borca za prava nošenja vatrenog oružja.
 
"Možemo samo zamisliti šta bi se desilo da je Pelosijeva bila tamo u to vreme", rekla je savezna tužiteljka Alison Praut.
 
Nensi Pelosi je u vreme upada na Kapitol bila predsednica Predstavničkog doma, a bila je primorana da pobegne iz dvorane sa drugim poslanicima kada su demonstranti upali u zgradu Kapitola.
Barnet je proglašen kriv po svih osam tačaka optužbe, između ostalog za ometanje službenog postupka, ulazak ili boravak u zgradi ili na terenu sa smrtonosnim oružjem, i krađu državne imovine, nakon što je porota o presudi raspravljala manje od tri sata, prenosi britanski javni servis.
 
Barnet je tvrdio da ga je "poneo momenat", a nakon presude je ocenio da nije bilo pravičnog suđenja, jer, kako je rekao, porotu nisu činili njegovi "vršnjaci".
 
On će ostati na slobodi do izricanja kazne 3. maja. Do sada je u sudskim procesima vezanim za upad na Kapitol više od 940 ljudi optuženo za federalne zločine, a gotovo 500 njih je priznalo krivicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.