Uhapšen saradnik Darka Šarića po poternici Argentine

Zagrebačka policija uhapsila je u centru Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu poternicu, piše Tanjug.
Uhapšen saradnik Darka Šarića po poternici Argentine
Foto: Pixabay (ilustracija)
Policija, koja je objavila samo Vukovićeve godine i državljanstvo, izvestila je da su ga u iznajmljenom stanu u centru Zagreba u subotu popodne uhapsili policajci iz Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenela je Hina.
U policiji kažu i da su policajci na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u centru nalazi strani državljanin za kojim je Argentina raspisala međunarodnu potragu Interpola zbog pokušaja krijumčarenja droge.
"Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", dodaje PUZ.
 
Mediji su izvestili da je Vuković, bivši saradnik kriminalnog klana Darka Šarića, pritvoren na osnovu Interpolove poternice iz Argentine iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kilograma kokaina.
 
Dodaju da je Vuković poznat kao jedan od svedoka saradnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhapšen 2010. u okviru međunarodne akcije "Balkanski ratnik" zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Evropu.
 
Vuković je poznat po spektakularnom begu 2007. godine, kada ga je grupa naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gde mu se sudilo zbog trgovine kokainom.
 
Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.
  • ZX

    30.01.2023 20:38
    Nikad kraja
    Igra lopova i žandara se nastavlja. Inače lopova je sve više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.