Pijan pokušao da ukrade Lenjinovo telo

Ruska policija je privela pijanog muškarca koji je pokušao da ukrade telo Vladimira Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu, prenosi ruska državna novinska agencija Tas.
Pijan pokušao da ukrade Lenjinovo telo
Foto: Pixabay
"Incident se dogodio u noći na 6. februara. Muškarac je uhapšen kada je pokušao da provali u mauzolej u kojem se nalazi telo Vladimira Lenjina i ukrade ga. Kasnije je otkriveno da je muškarac bio pijan", potvrdio je izvor iz policije. 
Policajci su tokom noći primetili sumnjivog prolaznika koji je hodao u blizini mauzoleja. Kad je počeo da vuče vrata i pokušao da uđe, policajci su ga priveli. Navodno je na mesto događaja pozvana hitna pomoć, a lekari su utvrdili da muškarac ima psihički poremećaj izazvan delovanjem alkohola.
Tokom ispitivanja govorio je nerazgovetno i stalno je pokušavao da pobegne, ali na kraju je ipak priznao da želi da ukrade Lenjinovo telo. Međutim, privedeni muškarac nije umeo da objasni koji su mu bili motivi.
 
Bivši sovjetski državnik Vladimir Iljič Lenjin je preminuo 21. januara 1924. godine, a pre smrti nije izrazio želju na koji način želi da bude pokopan. Zbog toga je njegovo telo balzamovano, a 1930. je dovršena gradnja mauzoleja u koji je smešteno telo.
  • /

    07.02.2023 08:26
    Uz sve stereotipe o alkoholu i Rusima, ovo je ipak neočekivano, ali i zabavno.
    Bar nije vozio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet