Skoro 60 tužbi zbog preparata za ispravljanje kose: Utvrđeno da sadrže hemikalije koje izazivaju rak

Skoro 60 tužbi u kojima se tvrdi da proizvodi za omekšavaje kose proizvođača "L'Oreal USA Inc" i drugih kompanija izazivaju rak i druge zdravstvene probleme, biće združeno na Saveznom sudu u Čikagu.
Skoro 60 tužbi zbog preparata za ispravljanje kose: Utvrđeno da sadrže hemikalije koje izazivaju rak
Foto: Pixabay
Najmanje 57 tužbi je podneto federalnim sudovima širom SAD zbog proizvoda koji koriste hemikalije za trajno ispravljanje kose, navedeno je u sudskim spisima, preneo je Rojters.
U tužbama se navodi da su kompanije znale da njihovi proizvodi sadrže opasne hemikalije, ali su ih svejedno plasirale i prodavale.
U predmetima je označena američka podružnica "L'Oreal USA" i filijale indijskih kompanija "Godrej SON Holdings Inc" i "Dabur International Ltd."
 
Predstavnici kompanija nisu odmah odgovorili na zahteve Rojtersa za komentar, navodi britanska agencija.
 
U saopštenju objavljenom na internetu nakon podnošenja prvih tužbi, "L'Oreal" je naveo da je uveren u bezbednost njegovih proizvoda i da veruje da nedavne tužbe nemaju pravnu osnovu.
 
Tužbe su usledile nakon studije američkog Nacionalnog instituta za zdravlje u oktobru prošle godine, u kojoj je objavljeno da žene koje su koristile ove proizvode više puta godišnje imaju dvostruko veće šanse da dobiju rak materice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet