Britanski policajac osuđen na doživotni zatvor zbog serijskog silovanja

U Velikoj Britaniji jedan bivši policajac danas je osuđen na doživotani zatvor zbog silovanja i seksualnih napada na desetine žena u periodu od 17 godina.
Britanski policajac osuđen na doživotni zatvor zbog serijskog silovanja
Foto: Pixabay
Službenik londonske policije od 2001. godine Dejvid Kerik (48) je prošlog meseca priznao da je serijski silovao.
Kerik se izjasnio krivim za izvršenje 49 krivičnih dela, među kojima su 24 tačke silovanja i pokušaja silovanja u periodu od 2003. do 2020. godine.
Sudija Bobi Čima-Grub je tokom današnjeg saslušanja izjavio da je bivši policajac "monstruozno iskoristio žene", predstavljajući se kao pristojna i osoba od poverenja.
 
Sudija je rekao da je Kerik pokušao da izvrši samoubistvo dok je bio u pritvoru u dobro obezbeđenom londonskom zatvoru.
 
Policija se izvinila žrtvama nakon što se pokazalo da je između 2000. i 2021. protiv Kerika izneto devet optužbi za silovanje i druge zločine. On je suspendovan iz policije tek nakon hapšenja zbog tužbe za silovanje 2021. godine.
 
Vlasti su izvršile snažan pritisak na policiju da reformiše svoju kulturu i standarde nakon niza navoda o mizoginiji i rasizmu u njenim redovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.