Pala Vlada Moldavije, premijerka podnela ostavku

Moldavska vlada pala je pošto je prozapadna premijerka Natalija Gavrilica podnela ostavku.
Pala Vlada Moldavije, premijerka podnela ostavku
Foto: Pixabay
Pad vlade dodaje se na niz kriza koje su zahvatile zemlju od kada je Rusija izvršila invaziju na njenog suseda Ukrajinu.
Gavrilica je rekla na konferenciji za novinare da je "došlo vreme" da objavi svoju ostavku. Ona je dodala da niko nije očekivao da će njena vlada, izabrana u leto 2021. "morati da upravlja sa toliko kriza izazavanih ruskom agresijom u Ukrajini".
Njeno predsedavanje vladom obeleženo je dugim nizom problema. Oni uključuju jaku energetsku krizu, ogromnu inflaciju, nekoliko zabrinjavajućih incidenata kao što su rakete iz rata u susednoj Ukrajini koje su preletale vazdušni prostor zemlje.
 
Predsednica Maja Sandu će imenovati novu vladu, koju zatim treba da odobri moldavski parlament od 101 poslanika.
 
Gavrilica je preuzela dužnost u avgustu 2021. pošto je njena proevropska Partija akcije i solidarnosti osvojila većinu u parlamentu sa obećanjem da će suzbiti korupciju.
  • zztop

    10.02.2023 18:38
    Brnabićki će vučić reći kad će dati ostavku...
  • Bivša SNS-ovka

    10.02.2023 15:49
    E tako će i kod nas ova naša proevropska i antiruska vlada pasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet