Imam iz BiH koji je Svetom Savi pripisivao fašizam biće procesuiran

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da će imam Islamske zajednice u BiH iz Kozarca Amir Mahić biti procesuiran zbog širenja međunacionalne netrpeljivosti.
Imam iz BiH koji je Svetom Savi pripisivao fašizam biće procesuiran
Foto: 021.rs

On će biti sankcionisan jer je vređao Svetog Savu i SPC.

"Imam ili bilo ko drugi ko je počinio ovakvo kivično delo biće procesuiran", rekao je Karan novinarima u Banjaluci posle proširene sednice Kolegijuma MUP RS.Prema njegovim rečima, i IZ u BiH, kao i bošnjački političari moraju da oštro osude istupe imama Amira Mahića iz Kozarca i teologa Muharema Štulanovića iz Bihaća, zbog širenja nacionalne netrpeljivosti i uznemiravanja građana u RS i BiH.
Imam Mahić je tokom verske službe 27. januara Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo, dok je Štulanović ranije izjavio da je RS "genocidna tvorevina". Karan je istakao da se na ovaj način svesno stvara "klima nepoverenja među građanima i narodima, kao i ukupno loša bezbednosna situacija".
 
On smatra da su ovi slučajevi najveću štetu naneli građanima bošnjačke nacionalnosti koji, ne žive samo u Kozarcu, već u prijedorskoj regiji.
  • Neki

    11.02.2023 11:30
    Ako bude
    Ako bude bilo kakva presuda...
    Onda bi ja tražio reciprocitet.
    Prvi na listi julin...pa onda i ostali...
    Sve njegove slične izjave protiv susednih država procesuirati....
    Unapred zahvaljujem....
  • knj

    11.02.2023 09:48
    {
    @Mija
    Pre gledanja u RS pogledaj prvo u pravopis :D
  • Лиманац

    11.02.2023 09:33
    По правди световној и Божјој
    Поступци којима се вређају Свети Сава и Српска Православна Црква не смеју и неће проћи некажњено.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet