Vojska SAD oborila četvrti leteći objekat u vazdušnom prostoru Amerike

Američka vojska je oborila je u nedelju iznad jezera Huron u saveznoj državi Mičigen četvrti leteći objekat u poslednjih nedelju dana.
Vojska SAD oborila četvrti leteći objekat u vazdušnom prostoru Amerike
Foto: Pixabay
To je saopštila guvernerka te države Grečen Vitmer.
Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni u isto toliko dana, počevši od plovila veličine malog automobila u petak na obali Aljaske, nakon čega je u subotu oboren leteći objekat iznad Jukona u Kanadi.
Veliki balon za koji je Peking priznao da pripada Kini oboren je kod obala Južne Karoline.
 
Neposredno pre nego što su se pojavile vesti o intervenciji na jezeru Huron, demokratska poslanica Kongresa iz Mičigena Elisa Slotkin otkrila je da je čula od američkog ministarstva odbrane da američka vojska izuzetno pažljivo prati kretanja u toj oblasti, piše Gardijan.
 
Ranije juče Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) ograničila je civilni vazdušni saobraćaj iznad jezera Mičigen, pošto je bilo lokalnih izveštaja o vojnim avionima u toj oblasti, ali je nakon kratkog vremena ukinula tu meru. FAA nije saopštila zašto je uvela ograničenja.
 
Proteklog vikenda FAA je zabranila letove i iznad države Montana, kao odgovor na pojavu neidentifikovanog letećeg objekta.
 
Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer izjavio je danas za televiziju ABC da američki zvaničnici za nacionalnu bezbednost misle da su objekti koji su oboreni iznad Aljaske i Kanade bili baloni.
 
Šumer je dodao da su oboreni objekti bili mnogo manji nego balon koji je 4. februara oboren iznad Atlantika blizu obala Južne Karoline.
  • Pera kojot

    13.02.2023 08:18
    Da nisu zmajevi?Bajdenu se svasta ukazuje..
  • Misko

    13.02.2023 07:32
    NLO
    Poceo je rat svetova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.