Odložen početak suđenja Tačiju i drugima za ratne zločine

Sud u Hagu je na zahtev odbrane odložio početak suđenja Hašimu Tačiju za 3. april, odlučeno je danas.

Prvobitno je bilo pedviđeno da suđenje Tačiju počne 1. marta, prenosi N1.

Zajedno sa Tačijem, za zločine nad Albancima, Srbima i Romima optuženi su Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići.

Optužnica ih tereti za zlodela počinjena u 42 nelegalna pritvora OVK na Kosovu i u Albaniji nad najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno od marta 1998. do septembra 1999. godine.
 
Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su u 10 tačaka za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, mučenje i ubistva.
 
Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i kao ratni zločini. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.