Bolnica u Nemačkoj svakom novom radniku daje bonus od 10.000 evra

Medicinskog osoblja nedostaje u celoj Nemačkoj, zbog toga poslodavci na sve načine pokušavaju da privuku nove radnike.
Bolnica u Nemačkoj svakom novom radniku daje bonus od 10.000 evra
Foto: Pixabay
Šta drugo može privući radnike nego novac, zbog toga se direktor jedne nemačke klinike odlučio na nesvakidašnji potez.
Kako prenosi Fenix-magazine.de, direktor klinike Bad Bramstedt izneo je posebnu ponudu za posao. Za novog radnika nudi bonus dobrodošlice od neverovatnih 10.000 evra.
Dakle, svako ko prihvati posao automatski dobije 10.000 evra. 
 
Nemački mediji navode kako na ovaj način bolnica u Šlezvig Holštajnu želi da odgovori na nedostatak medicinskih sestara.
 
Dakle, kako stoji u oglasu, ova ponuda odnosi se na 15 slobodnih radnih mesta u bolničkom sektoru. Ugovor o radu je na neodređeno vreme, nedeljno radno vreme je 38 sati, a uz to postoji i godišnji bonus, objašnjavaju nemački mediji.
 
Već se duže vreme predlaže uvođenje bonusa za zapošljavanje medicinskog osoblja. Određene političke stranke su u prošlosti predlagale neoporezivanje bonusa za dobrodošlicu. Plate medicinskog osoblja, posebno medicinskih sestara zavise od odeljenja na kom rade, u kojoj saveznoj državi, radnom vremenu i stepenu obrazovanja.
 
Prosečni mesečni prihod za medicinsko osoblje je 2.899,84 evra na puno radno vreme i 1.996,33 na pola radnog vremena.
 
Najbolje plate medicinske sestre imaju u Minhenu, i ta prosečna plata iznosi 4.080 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.