Gradonačelnik Pule zabranio narodnjačke koncerte u svom gradu

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert na kojem je 25. marta u pulskom Domu sportova trebalo da nastupe i poznate zvezde narodne muzike kao što su Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba.
Gradonačelnik Pule zabranio narodnjačke koncerte u svom gradu
Foto: Pixabay
Obrazloženje Zoričića je da "želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule". 
Pored Bekute i Kojića na koncertu je trebalo da budu i Duško Kuliš i Zorana Mićanović.
Koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je za to s gradskom firmom "Pula sport" već dogovorila zakup dvorane za 25. mart, ali kada je za to saznao gradonačelnik Zoričić - sve je otkazano, prenosi Glas Istre.
 
"Iako je ceo tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli da promenimo odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da u javnim prostorima neće biti turbo folk muzike", rekli su u organizaciji.
 
Uz posebno žaljenje organizatora zbog otkazivanja, saopšteno je da je koncert prebačen u Osijek.
 
"Odziv na koncert bio je fenomenalan te prvi put vidimo da je ovoliki broj ljudi zainteresovan. Do koncerta je bilo više od mesec dana, a već je rasprodano 85 odsto ulaznica", saopštili su organizatori.
 
Gradonačelnik Zoričić za Glas Istre kaže da bio je jasan i nedvosmislen i da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati, kao i da, kako je rekao, smatra da ova vrsta muzike ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada.
 
Tvrdi da je da to jedini i isključivi razlog zbog kog je doneo ovakvu odluku.
  • Musaši

    27.02.2023 08:46
    Samo porez na šund i nestaće brzo kao što su nastali.
  • Dada

    26.02.2023 17:04
    Bravo
    Pozdravljam i podrzavam odluku gradonacelnika! Ako smo mi osudjeni na šund, prostakluk i nekulturu ne morate vi. Bravo za Pulu i vidimo se na leto
  • Sava Kikinda

    26.02.2023 16:31
    Licimur
    Licimur

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet