SAD spremne za nove pregovore s Rusijom o sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja

Sjedinjene Američke Države spremne su da počnu pregovore sa Rusijom o novom START sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja, ako Moskva bude spremna za to.
SAD spremne za nove pregovore s Rusijom o sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja
Foto: Pixabay
To je izjavila u intervjuu agenciji Tass podsekretarka američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland.
"Spremni smo da to uradimo sutra, ako Rusija bude spremna, a spremni smo i da dozvolimo inspekcije", rekla je Nuland, odgovarajući na pitanje da li je Vašington spreman za razgovore bez preduslova i optužbi.
Nuland je ponovila da Sjedinjene Države na suspenziju sporazuma gledaju kao na neodgovoran potez.
 
"Sjedinjene Američke Države i Rusija imaju odgovornost prema svetu da očuvaju svoj nuklearni arsenal bezbednim, a mi treba da radimo svoj posao", kazala je Nuland.
 
Prema njenim rečima, SAD su od samog početka bile spremne da se vrate za sto kako bi osigurale primenu Novog START-a.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u obraćanju Saveznoj skupštini 21. februara da Rusija suspenduje učešće u novom START ugovoru, ali da se iz njega ne povlači.
 
Državna duma u sredu je jednoglasno usvojila predlog zakona o suspenziji Novog START-a.
  • Zemlja čudesa

    25.02.2023 07:44
    Jel’da da je malo nezgodno kada nemaš podatke gde su protivničke rakete i koliko ih ima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.