BiH: Novinar odbio da otkrije izvor policiji - pa proglašen za osumnjičenog, oduzeli mu mobilni...

Novinar EuroBlica i portala Srpskainfo iz Banjaluke Nikola Morača saslušan je u policiji i oduzet mu je telefon zbog teksta u vezi sa silovanjem devojke.
BiH: Novinar odbio da otkrije izvor policiji - pa proglašen za osumnjičenog, oduzeli mu mobilni...
Foto: Pixabay
Pre nekoliko dana objavio je tekst u vezi sa silovanjem 18-godišnje devojke u Banjaluci.
Policija sumnjiči Moraču za krivično delo povrede tajnosti istražnog postupka, objavio je portal Srpskainfo.
Inspektori Policijske uprave Banjaluka tražili su od Morače da otkrije izvore koji su mu pomogli da dođe do informacija objavljenih u tekstu o silovanju 18-godišnjakinje.
 
Nakon što je odbio da to učini, Morači je saopšteno da ima status osumnjičenog, te mu je uz saglasnost tužioca oduzet mobilni telefon, navodi se u tekstu.
 
"Nikola Morača je dugogodišnji novinar naše redakcije, novinar koji je u karijeri napisao mnoštvo istraživačkih tekstova o delikatnim temama, od kojih se mnogi nisu svideli istražnim organima", istakli su u reakciji EuroBlica i portala Srpskainfo.
 
Dodali su da imaju osnova da sumnjaju da je potez policije zapravo zloupotreba konkretnog slučaja, da je usmeren lično na njihovog novinara i da se radi "o otvorenom pritisku na njega, njihovu redakciju i novinarsku profesiju u Republici Srpskoj".
  • Boba

    25.02.2023 11:18
    jel ti vidiš dalje od nosa?
    Tako je, neće da otkrije ko mu je izvor, to i ne treba da uradi, na policiji je da rasvetli slučaj, a ne da hapsi novinara.
  • Labud

    25.02.2023 07:47
    Čekaj, lik ima informacije o silovanju i delimično ih objavi. Kad ga policija pita za drugi deo informacija, on ćuti. Šta taj čovek radi, nego štiti silovatelja. Nije u pitanju neka politička igra pa da štiti svoj izvor. Silovanje mlade žene je u jedan od najgorih zločina!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.