Masovna hapšenja zbog loše gradnje u Turskoj

U Turskoj je uhapšeno skoro 200 osoba osumnjičenih za lošu izgradnju objekata koji su srušeni u katastrofalnim zemljotresima 6. februara, saopštilo je tursko Ministarstvo pravosuđa.
U saopštenju se navodi da je za nepoštovanje propisa prilikom izgradnje osumnjičeno 626 osoba. Za neke od osumnjičenih je utvrđeno da su poginuli u zemljotresu, a za mnogima policija traga.

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag izjavio je da su prikupljeni dokazi o lošoj gradnji koji se odnose na hiljade zgrada, a prema podacima državne Agencije za katastrofe srušeno je više od 5.700 objekata.

"Ono što nas najviše pogađa je vrsta urušavanja, koje nazivamo palačinka urušavanje i to nijedan inženjer ne voli da vidi", rekao je profesor na Univerzitetu Bogazici u Istanbulu Mustafa Erdik, koji se bavi projektovanjem u trusnim područjima.
 
On je istakao da je u takvim uslovima znatno otežan rad spasilačkih timova i dodao da je prilikom projektovanja potpuno urušavanje zgrade nešto što uvek pokušava da se izbegne.
 
U zemljotresima u Turskoj je poginulo više od 44.000 ljudi.
  • Pera

    27.02.2023 09:05
    Treba pohapsiti i politicare koji su to dozvolili,sad je kasno sto hapse investitore.Politicari su za sve krivi ali se nigde ne spominju.
  • B&B

    27.02.2023 06:23
    Banana Drzava
    Ovo je odlican primer kako je kad zivis u Banana Drzavi. Mozes da uhapsis sad 20000 ljudi, NE VREDI.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet