Putin: Rusija mora da ojača kontraobaveštajni rad, posebno kontrolu na rusko-ukrajinskoj granici

Neophodno je da Rusija ojača kontraobaveštajni rad, a posebno kontrolu na rusko-ukrajinskoj granici, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Putin: Rusija mora da ojača kontraobaveštajni rad, posebno kontrolu na rusko-ukrajinskoj granici
Foto: Beta/AP

Putin je na proširenom kolegijumu Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije rekao da je potrebno ojačati kontraobaveštajni rad su zapadne specijalne službe "tradicionalno uvek aktivno radile po Rusiji".

"Sada su pokrenule protiv nas dodatne kadrovske tehničke i ostale resurse. Moramo odgovarajuće odreagovati na to", rekao je Putin, prenosi Sputnjik.
Prema njegovim rečima, prioritet predstojećeg rada FSB je saradnja sa Oružanim snagama i Ruskom gardom tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.
 
Putin je, takođe, upozorio na to da Zapad nikada nije prezao od korišćenja ekstremista zarad ispunjenja svojih interesa i dodao da se takav pristup uvek koristio i protiv Rusije.
 
"Znamo da oni nikada nisu prezali od korišćenja i radikala, i ekstremista radi ispunjenja svojih interesa, bez obzira na gromoglasne izjave o borbi protiv međunarodnog terorizma. Protiv nas uvek to koriste, šta im se nađe na dohvat ruke to i koriste. Uvek je tako bilo, i sada je tako", rekao je Putin.
  • Centralna - Srbija

    01.03.2023 11:04
    Rusija ima najveću želju da Srbiju uvuče u bilo kakav sukob zbog Putinovih interesa. Jer znate da Rusiji skoro im nestaje municije za Ofanzivu i ovih dana zatražila od Srbije da im pošaljemo. Rekli smo im NJET (naravno). To je ta Rusofilska-Putinofilska Rusija koja je moćna, a u stvari uskoro biće gora nego Kuba. Videćete!
  • /

    01.03.2023 07:20
    /
    srbiju je osvojila posle poraza u rumuniji bez ispaljenog metka.
    ne, to nije putin uradio vec rusija
  • Ilija

    01.03.2023 06:44
    Sta se drugo moze ocekivati od bivseg spijuna,jednom spijun uvek spijun.Tesko je od spijuna napraviti uspesnog drzavnika.Putin je pravi dokaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet