Rajnmetal pregovara o gradnji fabrike tenkova u Ukrajini

Nemačka grupa za naoružanje Rajnmetal vodi "obećavajuće" pregovore sa Kijevom o izgradnji fabrike tenkova u Ukrajini, izjavio je predsednik te grupe Armin Paperger.
"U Ukrajini može da bude izgrađena fabrika Rajnmetala za oko 200 miliona evra sa ciljem proizvodnje do 400 borbenih tenkova tipa Panter godišnje", rekao je Paperger i dodao da očekuje konačnu odluku o tome u naredna dva meseca.

"Proizvodna jedinica bi mogla bez poteškoća da bude zaštićena od ruskih napada preko sistema protivvazdušne odbrane", naveo je.

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev već je zapretio da će "proslaviti" eventualno otvaranje fabrike "salvom ruskih raketa Kalibr i drugim pirotehničkim sredstvima".
 
Prema rečima šefa Rajnmetala, Ukrajini je potrebno 600 do 800 tenkova za pobedu nad ruskim snagama i otuda i potreba za brzom proizvodnjom novih tenkova.
 
"Čak i kada bi Nemačka stavila 300 tenkova Leopard 2 na raspolaganje (Ukrajini), to bi bilo očigledno nedovoljno", ocenio je Paperger.
 
Nemački kancelar Olaf Šolc je posle dugog oklevanja krajem januara dao zeleno svetlo za slanje tenkova Leopard u Ukrajinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet