Novi pokušaj: Opozicija u Japanu opet predložila legalizovanje gej brakova

Glavna opoziciona stranka u Japanu danas je parlamentu predložila zakon o legalizovanju homoseksualnih brakova.
Novi pokušaj: Opozicija u Japanu opet predložila legalizovanje gej brakova
Foto: Beta/AP

To su učinili nadajući se da će to podstaći vladu da se bavi tim pitanjem uoči samita Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) u maju u Hirošimi.

Inicijativa Ustavno-demokratske stranke, međutim praktično nema šanse da prođe s obzirom na veliku parlamentarnu većinu koju uživa glavna partija na vlasti, konzervativna Liberalno-demokratska partija.

Ista opoziciona stranka je 2019. godine zajedno sa drugim opozionim partijama predložila sličan zakon o kojem se nije ni raspravljalo u parlamentu.
 
Japan je jedina zemlja G7 koja ne priznaje homoseksualne zajednice. U toj zemlji ne postoji ni zakon o kažnjavanju diskriminacije osoba iz zajednice LGBT.
 
Prema različitim anketama, većina japanskog stanovništva je za priznavanje homoseksualnih brakova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet