Jak zemljotres pogodio jug Filipina

Zemljotres magnitude 6.0 pogodio je danas jug Filipina, javio je američki seizmološki institut (USGS).
Jak zemljotres pogodio jug Filipina
Foto: Pixabay
Lokalne vlasti upozoravaju na moguću materijalnu štetu i dodatne potrese.
Potres nije bio na velikoj dubini, a dogodio se oko 14.00 po lokalnom vremenu blizu sela San Marijano u provinciji Davao de Oro, na južnom filipinskom ostrvu Mindanao.
Zvaničnik lokalne kancelarije za katastrofe rekao je za Frans pres da se proveravaju informacije o klizištu na jednom nacionalnom putu. On je rekao je da nisu dobili informacije o drugoj šteti ili žrtvama, ali da proveravaju okolna sela.
 
Dodao je da su se predmeti tresli u kancelariji, ali da nije bilo štete. Zemljotresi su česti na Filipinima koji se nalaze na pacifičkom "vatrenom pojasu", zoni gde je intenzivna vulkanska i seizmička aktivnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet