Šesnaestogodišnji Palestinac ubijen na Zapadnoj obali

Šenaestogodišnji Palestinac koji je navodno bacio Molotovljev koktel na vojni punkt na Zapadnoj obali sinoć je ubijen, saopštila je izraelska vojska i palestinski zdravstveni zvaničnici.
Šesnaestogodišnji Palestinac ubijen na Zapadnoj obali
Foto: Beta/AP
Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave je navelo da je dečak Amir Mamun Odeh pogođen u grudi na periferiji grada Kalkilije na okupiranoj Zapadnoj obali.
Vojni portparol je izjavio za izraelske medije da je Palestinac prišao vojnom punktu kraj bezbednosne ograde formirane oko Zapadne obale blizu Kalkilije i potom bacio Molotovljev koktel na vojnike "iz neposredne blizine".
Vojnici, koji su "osećali da su u opasnosti" su otvorili vatru na Palestinca i on je pogođen. Nijedan vojnik nije ranjen u tom incidentu, preneli su danas izraelski mediji.
 
Napetost između Izraelaca i Palestinaca je povećana u protekloj godini jer izraelska vojska skoro svake noći hapsi osumnjičene ekstremiste zbog niza smrtonosnih palestinskih napada.
 
Usred ciklusa izraelskih racija i palestinskih osvetničkih napada, te nasilja jevrejskih naseljenika napetost, je još više porasla. U terorističkom napadu u četvrtak uveče Palestinac je pucao ispred kafea u Tel Avivu i ranio tri Izraelca, a jedan od njih je u kritičnom stanju.
 
U petak ujutro Palestinac je ubijen kada je ulazio u farmu jevrejskih naseljenika na Zapadnoj obali naoružan noževima i eksplozivnim napravama. U palestinskim napadima u Jerusalimu i na Zapadnoj obali od početka ove godine je ubijeno 14 Izraelaca.
 
Najmanje 77 Palestinaca ubijeno je u tom periodu, većina u napadima ili sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama, a među stradalima su i civili.
  • Goran Mitrović

    11.03.2023 15:11
    Licemerje
    Gde su tenkovi za Palestince? Da ne bacaju samo flaše sa benzinom. Ljudi okupirani i ukinuta su im sva ljudska prava. Redovno ih ubijaju. Gde su ti tenkovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet